09 jul 2020

Unge kvinder og STEM: Her er de vigtigste take-aways fra Teknologipagtens symposium

I juni 2020 mødtes mere end 130 af de centrale aktører på STEM-området til et symposium med fokus på unge kvinder og STEM. I den forbindelse delte de deres erfaringer med at arbejde med at få unge kvinder til at interessere sig for STEM-området med os og de andre deltagere. Og nu kan du så få adgang til et koncentrat af den skarpeste viden og de vigtigste pointer fra dagen.

Piger og STEM er et strategisk indsatsområde for Teknologipagten, da vi tror på, at vi bliver klogere og får mere kvalificerede og innovative idéer og produkter, hvis vi gør det attraktivt for alle at interessere sig for STEM, tage en STEM-uddannelse og senere bruge deres STEM-kompetencer på arbejdsmarkedet. Kun på den måde kan vi sikre, at alles kompetencer kommer i spil.

 

Derfor var det helt naturligt, at mindst et af vores tre symposier i 2020 skulle handle om netop den dagsorden.

 

På grund af Corona-krisen var vi af gode grunde tvunget til at afholde symposiet virtuelt, hvilket både gav nogle planlægningsmæssige benspænd, men også gav en række muligheder for at arbejde med at dele symposiet op over flere dage med og give deltagerne tid til at forberede sig via tre gratis podcast med henholdsvis Nana Bule, CEO i Microsoft Danmark, Henriette T. Holmegaard, forsker på Københavns Universitet og Nina Groes, stifter og direktør i Foreningen Divérs samt en vidensbank med den nyeste viden på området.

 

Derfor var det nogle toptunede og velforberedte deltagere, der mødte os, da vi både i plenum og ude på virtuelle debatspor diskuterede unge kvinder og STEM-dagsordenen med afsæt i deltagernes konkrete erfaringer med at gøre det mere attraktivt for de unge kvinder at interessere sig for STEM, senere tage en STEM-uddannelse og i sidste ende bruge deres STEM-kompetencer på arbejdsmarkedet.

 

Efterfølgende har vi brugt jeres input til at kvalificere den ansøgningsrunde til puljemidler målrettet unge kvinder og STEM-området. Det kan du læse meget mere om lige her:

 

https://www.teknologipagten.dk/soeg-midler/oversigt-over-midler/aktuelt/unge-kvinder-og-stem

 

Derudover har dagens vigtige og interessante debatter og pointer givet anledning til at lave en opsamling på selve eventet i form af et fysisk output, som du kan se lige her:

 

Direkte link

 

Du kan også downloade det som pdf her:

PDF med anbefalinger