15 mar 2019

Teknologipagtens ambassadører til kick-off event

Fredag 15. marts afholdt Teknologipagten det første event for deres mange ambassadører.

Der var fyldt ved alle bordene, da Teknologipagtens adm. direktør Christian Vintergaard bød velkommen til de godt 80 gæster til Teknologipagtens første ambassadørevent. Formålet med dagen var at klæde de fremmødte på til rollen som ambassadør og introducere Teknologipagten til nye mulige ambassadører.

Det var Teknologipagtens relations-manager Kasper Bentsen, der var dagens moderator og førte deltagerne igennem formiddagens program.

Den første taler på scenen var Danmarks tech-ambassadør Casper Klynge, der til dagligt sidder på verdens første tech-ambassade i Silicon Valley. Han fortalte om arbejdet med techplomacy og teknologi på den globale scene. Ambassadøren kom blandt andet ind på kunstig intelligens og samarbejdet med de helt store internationale tech-virksomheder.


”Det er ikke størrelsen på landet, men størrelsen på argumentet f.eks. omkring Teknologipagten, der gør forskellen,” sagde Casper Klynge.

Gode råd til Teknologipagtens ambassadører
Efter en tur ud i den store verden, tog Tobias Jensen fra Splay, der er nordens største digitale mediehus over med en et oplæg om ambassadørrollen på digitale platforme og de fire grundprincipper, når to parter som f.eks. Teknologipagten og de mange forskellige ambassadører, der er tilknyttet den skal finde fælles fodslag.

Et af de spørgsmål, Tobias Jensen fik fra publikum var: Hvorofr er der ikke nogen 13-årige pige, der elsker fysisk, som er blevet populære YouTubere endnu? Hans svar var: De er derude et eller andet sted. Vi skal bare finde dem.

Dagen sluttede med et oplæg fra Mette Fjord Sørensen, der er chef for forskning, videregående uddannelser og mangfoldighed. Hun holdt oplæg om den brændende platform, som Teknologipagten hviler på – der vil mangle over 750.000 IKT medarbejdere i Europa i 2020, hvis ikke de europæiske lande gør noget.

Det danske modsvar er Teknologipagten og i forhold til Teknologipagtens ambassadører kom hun med et godt råd, når det kommer til den fælles dagsorden:

”Vi skal ikke kæmpe mod hinanden, men give hinanden en hestesko.”

Hilsen fra NASA
Dagen sluttede med en særlig hilsen fra Teknologipagtens første ambassadør, astronaut Andreas Mogensen. Han havde sendt en videohilsen til dagens deltagere med en opfordring og tak til nuværende og kommende ambassadører og en ekstra high-five til de kvinder, der påtog sig ambassadørrollen.

Se videoen med Andreas Mogensen her.