15 jan 2019

Teknologipagten støtter 20 STEM-projekter

Science, Technology, Engineering og Math - bedre kendt som STEM - er vigtige kompetencer i dagens og morgendagens verden. Teknologipagten støtter nu 20 projekter med midler, der skal give inspirerende STEM-undervisning, sikre et kompetenceløft af undervisere, booste kommunikationskampagner og understøtte evalueringsforløb af Teknologipagtens projekter.

MicroBits og LegoMindstorm kommer snart på bordene i klasselokalerne på nogle særligt udvalgte skoler i Danmark. Skolerne er, som nogle af de 13 heldige, kommet igennem nåleøjet, og har fået midler i en af de tre uddelingsrunder af midler til STEM-undervisning, som Teknologipagten har gennemført lige før årsskiftet. Der er også uddelt midler til evalueringsforløb af fire forskellige projekter i Teknologipagten og tre kommunikationskampagner, der har fået et ekstra boost for at nå ud til endnu flere i 2019.

- Vi har med udgangspunkt i Teknologipagtens fokusområder uddelt over tre millioner kroner til spændende og vigtige projekter. Det er resultatet efter vores første år, og vi glæder os til at støtte endnu flere projekter, events og samarbejder i 2019. Vi ser nu frem til at følge de resultater og den STEM-oprustning midlerne kommer til at give rundt om i hele landet, siger Christian Vintergaard, der er adm. direktør i Teknologipagten.

Stor glæde blandt modtagerne

Engineer the Future er en af de 20 modtagere. De har fået penge til at booste deres kommunikationskampagne, som skal inspirere unge til at tage en naturvidenskabelig eller teknologisk karriere.

- Alt for få unge kender til de mange spændende livsbaner og karrieremuligheder, der åbner sig for dem, som vælger en STEM-uddannelse. Med støtten fra Teknologipagten kan vi sikre, at endnu flere unge når at tænke STEM, inden de søger ind på en uddannelse. I Engineer the Future er vi glade for støtten og stolte over den store anerkendelse fra Teknologipagten, siger Ghita Wolf Andreasen, som er direktør i Engineer the Future.

Dansk Arbejdsgiverforening har fået midler til at evaluere metoden bag indsatsen ”Åben Virksomhed.” Her lærer elever fra folkeskolen om matematik, naturvidenskab og digitalisering i samarbejde med danske virksomheder.

- Denne evaluering gør det muligt for os at gå dybere ned i vores metode og blive klogere på, hvordan mødet med virkeligheden hos private virksomheder skaber interesse for naturvidenskab, teknologi og det digitale hos børn og unge – og hvordan den interesse kan udvikle sig til et senere karrierevalg. Vi har valgt at fokusere på metoden frem for på en enkelt indsats for at kunne bidrag med viden, der kan bruges mere bredt. Det kan både bidrage til at tilrettelægge vores egne fremtidige indsatser og samtidig have stor værdi for andre i Danmark, der arbejder med skole-virksomhedssamarbejde, siger Hanne Sundin, der er projektchef hos Dansk Arbejdsgiverforening.

Aalborg Tekniske Gymnasium modtager midler fra Teknologipagtens STEM-uddeling til projektet Science for alle:

- For Aalborg tekniske gymnasium giver midlerne fra Teknologipagten en fantastisk mulighed for at sikre en fortsat udvikling af STEM- fagene i retning af en ny og innovativ tilgang til de klassiske naturvidenskabelige (science) fag med særligt fokus på fysik. Projektet giver os mulighed for at initiere tiltag hvor fysik fremstår som et innovativt problemløsningsfag, hvor det er synligt, at der er spændende projekter, hvor den teknologi, som vi lærer om i fysik, kan anvendes i praksis. Der vil f.eks. være tale om ingeniør-designede konstruktioner, og hvordan de medvirker til f.eks. en bæredygtig fremtid, ” siger Gitte Rye Larsen, Vicerektor på Aalborg Tekniske Gymnasium.

Listen med alle 20 modtagere kan ses her. 

For yderligere information
Christian Vintergaard, adm. direktør i Teknologipagten, telefon 28 75 41 91
Ghita Wolf Andreasen, direktør i Engineer the Future, telefon 24 60 75 01
Hanne Sundin, projektchef hos Dansk Arbejdsgiverforening, telefon 29 20 04 12
Gitte Rye Larsen, vicerektor på Aalborg Tekniske Gymnasium, telefon 25 26 68 92

 

For mere information om de yderligere modtagerne kontakt venligst
Mira Borggreen, presse- og kommunikationskonsulent, Teknologipagten, tlf. 31 40 28 69