28 aug 2019

Teknologipagten sender penge i udbud for at få flere til at vælge STEM-erhvervsuddannelser

Der er brug for STEM-kompetencer alle steder i samfundet. Derfor kan nye eller igangværende projekter, der har fokus på motivere unge til at vælge og i sidste ende gennemføre en såkaldt STEM-erhvervsuddannelse, nu søge om op til 500.000 kr. til et konkret projekt.

Flymekaniker, industritekniker og it-supporter er blot tre eksempler på erhvervsuddannelser, der udvikler såkaldte STEM-kompetencer (Science, Technology, Engineering, Mathematics) hos de studerende.

 

Ens for alle såkaldte STEM-erhvervsuddannelser er, at der er stor efterspørgsel på netop de STEM-kompetencer, som den enkelte studerende kommer ud på den anden side med.

 

Derfor sætter Teknologipagten nu en udbudsrunde i gang, hvor nye eller igangværende projekter, der har fokus på at motivere unge til at vælge og sidste ende gennemføre en STEM-erhvervsuddannelse, kan søge om alt fra 100.000 til 500.000 kr.i støtte fra Teknologipagten.

 

Midlerne kan både søges af eksisterende projektpartnere i Teknologipagten til at booste et igangværende projekt, men kan også søges af projekter, der ikke i forvejen er en del af Teknologipagten.

 

Ansøgere skal være indstillet på, at Teknologipagtenkanomtale projektetoffentligt, såfremt ansøgningen godkendes. Yderligere stilles der krav om kreditering af Teknologipagten samt en afsluttende afrapportering og et afsluttende regnskab.

 

Ansøgningsfristen er 1. oktober 2019, og du kan blive meget klogere på ansøgningsprocessen på projektets ansøgningsside: Udbud: Erhvervsuddannelser og STEM.