26 sep 2018

Teknologipagten på TECH BBQ

24. og 25. september var Teknologipagten med på TECHBBQ, hvor virksomheder, som arbejder med de nyeste teknologier, inspirerende talere fra hele verden og masser af gæster fra hele verden var samlet for at tale løs om teknologi og digitalisering.

Der var godt fyldt op i Øksnehallen, da godt 5500 deltagere over to dage satte teknologi og digitalisering på programmet til TECHBBQ.

Teknologipagten var på plads med en stand, der blandt andet udloddede 1,68 kg. Toblerone til den, der kunne svare rigtigt på fem spørgsmål om Teknologipagten, og så fik sekretariatet for første gang, siden oprettelsen i juni, mulighed for at komme ud og møde mulige og eksisterende aktører i pagten til et stort internationalt arrangement.

To debatter om teknologi
Teknologipagtens administrerende direktør Christian Vintergaard deltog også i flere debatter om teknologi.

En af debatterne var en rundbordssamtale med undervisningsminister Merete Riisager, LA, der handlede om teknologi og fremtidens uddannelse. Panelet diskuterede emner som infrastruktur, centralisering, læringsmål, virksomhedernes involvering i undervisningen, teknologiforståelse, lærernes kompetencer og børns læring.

I en debat mellem Ida Auken, R, og Pernille Schnoor, Å, der blev modereret af Christian Vintergaard, diskuterede de to entreprenørielle kompetencer og teknologiske og digitale færdigheder. De to debattører kom vidt omkring emner som digital dannelse, inspiration fra Japan, behovet for menneskelige værdier og dataetik.


Debatten blev afsluttet med disse bemærkninger:

- Teknologi skal være en naturlig del af alle fag, lød det fra Pernille Schnoor, Å, og

- Vi skal være testbed på alt med teknologi, der kan løse virkelige problemer, sagde Ida Auken i sin afsluttende bemærkning.