21 jun 2018

Teknologipagten ønsker Rasmus Jarlov tillykke med ministerposten

Onsdag den 21. juni blev Rasmus Jarlov udnævnt til ny erhvervsminister. Han erstatter Brian Mikkelsen, der efter godt 25 år i politik forlader den konservative folketingsgruppe til fordel for et nyt job som administrerende direktør hos Dansk Erhverv.

Kl. 12.30 i dag præsenterede statsminister Lars Løkke sin nye erhvervsminister, Rasmus Jarlov. Rasmus Jarlov blev senest valgt til Folketinget for de konservative i juni 2015. Han er tidligere medlem af Københavns Kommunes Borgerrepræsentation, valgt ind i 2009, og i 2010 overtog han Connie Hedegaards mandat i Folketinget.

 

- Som formand for TeknologipagtRådet ønsker jeg Rasmus Jarlov et varmt tillykke med en af de væsentligste ministerposter i Danmark. Jeg glæder mig til i fællesskab at realisere vores høje og vigtige ambitioner om at få mange flere af vores dygtige unge til at tage en teknologisk funderet uddannelse. Og dermed fremtidssikre vores velfærdssamfund. Jeg sender samtidig Brian Mikkelsen en stor tak for at initiere og igangsætte Teknologipagten med stor entusiasme og samarbejdsvillighed, siger André Rogacziewski, formand for TeknologipagtRådet. 


Ser frem til samarbejdet
Rasmus Jarlov har bestridt en lang række forskellige poster i løbet af sin tid som folketingsmedlem. Senest har han været partiets finansordfører, beskæftigelsesordfører, forsvarsordfører og EU-ordfører. Han har også til og med i går været formand for Folketingets forsvarsudvalg.

 

- Vi byder den nye erhvervsminister velkommen til posten, og håber han vil sætte Teknologipagten lige så højt på dagsordenen som hans forgænger. Pagten er kommet godt fra start - blandt andet med et succesfuldt folkemøde. Vi håber, at den nye erhvervsminister, i samarbejde med de tre andre ministre bag Teknologipagten, vil holde fast i den store opmærksomhed på fremtidens digitale og teknologiske kompetencer, så vi sammen med Teknologipagtrådet for alvor kan udfolde pagtens vision og formål, når det nye sekretariat er fuldt køreklar efter sommerferien, siger Christian Vintergaard, adm. direktør i Fonden for Entreprenørskab og Teknologipagten.