19 jun 2020

Build challenge: Se vindernes flotte bud på fremtidens børne- og ungeafdeling på Aarhus Universitetshospital

Mere end 800 elever fra grundskoler i hele landet har de seneste uger deltaget i en såkaldt build challenge med udgangspunkt i Teknologipagtens interaktive undervisningsmateriale, Teksperimentet. Challengen er samtidig en fejring af, at Minecraft: Education Edition fremover bliver en del af Teksperimentet.

Hvad får man, når man beder mere end 800 elever fra 1.-8. klasse om at give deres bud på, hvordan fremtidens børne- og ungeafdeling på Aarhus Universitetshospital skal se ud?

 

Man får en række fantastisk flotte og ekstremt gennemtænkte og gennemarbejdede bud med fokus på at skabe en tryg og rar oplevelse for de indlagte børn og unge. Alt sammen lavet som et flot og gennemført univers i Minecraft: Education Edition.

 

Dommerne har været ekstremt imponerede over både mængden af bud, men især kvaliteten af de enkelte bud, fortæller Cecilie Copeland Beksgaard, uddannelseskonsulent.

 

”Det har været fantastisk at opleve, hvordan eleverne har taget den her challenge og på meget kort tid har skabt nogle fantastiske universer fra bunden. Der ligger så mange fine tanker og overvejelser til grund for de her universer, som jeg er sikker på, at Aarhus Universitetshospital og en masse børn og unge kommer til at få stor glæde af i fremtiden”, siger hun.

 

Og der er ingen tvivl om, at elevernes flotte universer kommer til at få betydning for, hvordan Aarhus Universitetshospital kommer til at indrette fremtidens børne- og ungeafdeling. Det fortæller udviklingsansvarlig sygeplejerske Charlotte Dyekjær i en takkevideo, som også er sendt til eleverne:

 

De fire vindere, én 3. klasse og tre 4. klasser, hvor af to kommer fra Sæby Skoleafdeling, mens de to andre kommer fra henholdsvis Trekronerskolen i Roskilde og Mølleholmskolen i Høje-Taastrup, er blevet fundet af repræsentanter fra Aarhus Universitetshospital, Edu-C, Microsoft og Teknologipagten.

 

Denne build challenge er blevet til i et samarbejde mellem Teknologipagten og Microsoft Education med hjælp fra Edu-C som en fejring af, at Microsofts Minecraft: Education Edition bliver en fast del af Teknologipagtens interaktive undervisningsmateriale, Teksperimentet, som i efteråret 2019 blev lanceret i fire kommuner og i 2020 når ud i yderligere fire kommuner.

 

Se 3.c fra Sæby Syd Skoleafdeling præsentere deres vinderløsning her:

 

Se 4.d fra Sæby Syd Skoleafdeling præsentere deres vinderløsning her:

 

Se 4.c fra Møllemholmskolen præsentere deres vinderløsning her:

 

Se 4.c fra Trekronerskolen præsentere deres vinderløsning her: