Podcast

Her finder du alle Teknologipagtens podcasts. Lyt til en verden af viden indenfor STEM og bliv klogere på, hvordan der arbejdes for at fremme STEM i Danmark. 

 

STEM er en fællesbetegnelse for Science, Technology, Engineering og Mathematics, som på dansk dækker over naturvidenskab, teknologi, ingeniørvidenskab og matematik.

 

Find alle vores podcast her.

Fyrtårnene

 

I Fyrtårnene sætter vi gennem en række podcastepisoder fokus på en række danske fyrtårnsprojekter, som skiller sig særligt ud i kampen for at få flere til at interessere sig for STEM, uddanne sig inden for STEM og anvende STEM i virksomhederne. Episoderne giver et indblik i fire forskellige emner, der på hver deres måde kan bidrage til at flere interessere sig for STEM.

 

Podcasten er produceret af Elektronista Media for Teknologipagten. Vært er Christiane Vejlø og producer er Ninette Birck.

 

Flere STEM-faglærte


En podcastserie med afsæt i Teknologipagtens fokus på temaet 'Flere STEM-faglærte'. Teknologipagten arbejder i 2022 med "Flere STEM-faglærte". I denne podcast undersøger vi, hvordan vi får flere til at vælge en STEM-erhvervsuddannelse. 

 

Naja Lind er vært på podcasten, der er produceret af Lind Perspective og udgivet af Teknologipagten.

 

Find mere viden om emnet her: "Flere STEM-faglærte".

 

Flere piger med STEM-interesse

 

Sammen med programchef Agi Csonka fra Villum Fonden og konsulent Emilie Baage Stuhr fra bureauet 'Is It A Bird' dykker vi ned sociale og kulturelle barrierer i folkeskolen, der fører til, at piger mister interessen for STEM-fagene.

 

Rikke Kristine Østergaard og Naja Lind Rasmussen er værter på podcasten, der er produceret af Karrierekvinder og udgivet af Teknologipagten.

 

Hvis du er nysgerrig på rapporten, som vi taler om i podcasten, så kan du læse den her.

 

Inspirerende STEM-undervisning for alle

 

I Danmark vil vi gerne have, at endnu flere uddanner sig inden for STEM. Desværre viser undersøgelser, at elevers motivation for STEM generelt er dalende gennem deres skolegang.

 

Derfor vil vi i Teknologipagten gerne blive klogere på, hvordan vi styrker den gode og inspirerende STEM-undervisning i det danske uddannelsessystem, så vi sikrer, at elever og studerende fastholder motivationen og engagementet for STEM.

 

Videnskabsjournalist Jes Andersen er vært på podcasten, der er produceret af Aloud Media og udgivet af Teknologipagten.

 

STEM i anvendelse

 

Innovation kræver at der kommer STEM-kompetencer i anvendelse i de danske virksomheder. Det er kompetencer inden naturvidenskab, teknologi, ingeniørfag og matematik og de er essentielle for at sikre eksempelvis den grønne omstilling eller digitalisering. Men at bryde gamle vaner er svært uanset branche, så hvordan lykkedes vi med omstillingen og hvilke gode danske eksempler findes der allerede?

 

’STEM i anvendelse’ er en podcast i tre afsnit, der er lavet af Teknologipagten og Aalborg Universitet i samarbejde med Altinget. Podcasten er produceret i forbindelse med STEM-Topmødet 2020, som de tre parter også står bag. Gennem de tre afsnit interviewer Tue Blædel erhvervsledere om deres erfaringer med at STEM-kompetencer i anvendelse i deres virksomheder.

 

Grøn omstilling - vejen til flere i STEM

 

Vi ved, at flere STEM-kompetencer i den danske arbejdsstyrke er en forudsætning for at lykkes med den grønne omstilling. Vi ved også, at mange unge har stor interesse for den grønne omstilling. Men hvordan kan vi bruge denne viden til at få flere unge til at vælge og senere gennemføre en STEM-uddannelse, så de kan bidrage til den grønne omstilling?

 

Podcasten er produceret af Aloud Media med interviews af Tea Hviid.

 

Unge kvinder og STEM

 

Spørger man vores samarbejdspartnere, er en af de største barrierer for, at piger og unge kvinder vælger uddannelse og karriere inden for STEM, at vi i alt for høj grad taler til drengene.

Det er denne problemstilling, vi diskuterer i denne podcast.

 

Denne podcast er produceret af Karrierekvinder og udgivet af Teknologipagten.