Tilbage til oversigten over Teknologipagtens artikler

11-05-2022

Teksperimentet bliver nu en del af skolerne i tre nye kommuner

https://teknologipagten.imgix.net/4nsjpti5/nyhedteksperimentet.jpegTeknologipagten har finansieret Teksperimentet i tre nye kommuner, der er udvalgt på baggrund af ansøgninger modtaget tidligere på foråret. Således er Hørsholm, Ringsted og Ikast-Brande Kommune alle med til at gøre Teksperimentet til en del af undervisningen.

 

Tilbage i februar åbnede Teknologipagten for en ansøgningsrunde, hvor interesserede kommuner kunne søge om støtte til at opkvalificere ressourcepersoner og lærere, indkøbe teknologi, skabe kontakt til og inddrage det lokale erhvervsliv samt udbrede det til flest mulige elever i kommunen. 

 

Teknologipagten er glade for at kunne løftet sløret for at tre kommuner nu er blevet udvalgt til at modtage midler til at implementere Teksperimentet som en del af kommunernes teknologiundervisning.  

 

Teksperimentet har siden 2019 været med til at sætte teknologiforståelse på skoleskemaet i mange kommuner landet over. Derfor glæder det mig også at se, at flere kommuner har søgt om at komme med, og at vi kan uddele midler til tre kommuner, som nu kan få glæde af Teksperimentet. Det er et vigtigt redskab til at lære vores børn en teknologisk grundforståelse” - siger Christian Vintergaard, direktør i Teknologipagten. 

 

For at ruste de kommende generationer af unge til at være brugere og skabere af teknologi frem for blot at være forbrugere. Det kræver teknologiforståelse, når de skal være bedre til at bruge teknologi kritisk og aktivt til at løse problemer og opgaver på en kreativ måde. Det har vi som samfund brug for, fordi den rette måde at bruge teknologi på kan være nøglen til eksempelvis at løfte den grønne omstilling. Derfor er det glædeligt med endnu flere kommuner, der vælger at bruge Teksperimentet. 

 

”I Hørsholm Kommune glæder vi os til samarbejdet med Teknologipagten og Teksperimentet. Sammen får vi nu mulighed for at give elever og medarbejdere endnu bedre forudsætninger for være nysgerrige og lære med teknologi i hånden.” Hanna Bohn Vinkel, Centerchef for Dagtilbud og Skole. 

 

På samme måde ser de frem til det i Ringsted Kommune. 

 

Med Teksperimentet ønsker vi at skabe nysgerrighed, begejstring og mod på arbejdet med STEM-kompetencer hos både børn og voksne på vores folkeskoler. I Teksperimentet skal vores elever i 4.-7. klasse undersøge, eksperimentere og løse virkelighedsnære problemstillinger ved hjælp af teknologier” - siger Skolecenterchef i Ringsted Kommune Jesper Ulrich Jørgensen. 

 

Sidst men ikke mindst ser de frem til at kunne føre et nyt projekt ud i livet i Ikast-Brande kommune. 

 

”Vi har længe haft et ønske om at lave et årligt tilbagevendende event med fokus på teknologiforståelse og innovation. Samarbejdet med Teknologipagten har nu gjort dette muligt. Vi glæder os derfor meget til at udfolde projektet: Ikast-Brande kommunes bedste spil, Et kommunalt Scratch projekt. Vi tilstræber generelt en kultur i undervisningen, hvor læring bygger på innovation, kreativitet og iværksætterlyst. Det mener vi underbygges på fineste vis af Teksperimentet” – siger Kenneth Petersen, Pædagogisk IT-Konsulent i Ikast-Brande Kommune. 

 

Teknologipagten har udviklet Teksperimentet som et bud på en måde at skabe begejstring, glæde og forståelse for teknologi hos eleverne gennem kreativ problemløsning med teknologi. Teksperimentet er gratis tilgængeligt på www.teksperimentet.dk.