Tilbage til oversigten over Teknologipagtens artikler

03-06-2021

Nyt inspirationskatalog om inspirerende STEM-undervisning for alle

https://teknologipagten.imgix.net/bu2fezsq/nyhedinspirationskatalog.jpegTeknologipagten afrunder temaindsatsen ”Inspirerende STEM-undervisning for alle” med at udgive et inspirationskatalog med konkrete anbefalinger til fremtidige indsatser og projekter.

 

I første halvår af 2021 har Teknologipagten arbejdet med temaindsatsen ’Inspirerende STEM-undervisning for alle’. Det har resulteret i en række udgivelser og aktiviteter inden for temaet, som blandt andet tæller en podcast, en online videnbank, et virtuelt symposium og en række webinarer.

 

Tæt ved 180 repræsentanter fra mere end 100 forskellige organisationer har taget del i temaindsatsen og dermed bidraget til indholdet af inspirationskataloget på forskellig vis. Sammen med praktikere, projekter, videnseksperter og en lang række andre interessenter udfoldede vi gennem hele forløbet udfordringer og muligheder ved at styrke den gode og inspirerende STEM-undervisning i det danske uddannelsessystem.

 

Teknologipagten har omsat den viden og de erfaringer, der er blevet delt gennem indsatsen, til konkrete anbefalinger til inspiration for fremtidige indsatser og projekter.

 

Ud fra det samlede input gennem temaindsatsen har vi opdelt dem i de tre nedenstående temaer:

 

    • Hvordan skaber vi gode STEM-forløb med matematikken som omdrejningspunkt i grundskolen?
    • Hvordan kan vi styrke STEM-undervisningen på erhvervsuddannelserne?
    • Hvordan kan vi styrke STEM-undervisningen på universiteterne?

 

Vi håber, at inspirationskataloget kan være med til at sikre og styrke indsatser og projekter, som arbejder for en bedre og mere inspirerende STEM-undervisning i det danske uddannelsessystem.

 

Er der spørgsmål til indholdet, så kontakt Kia Sørensen, Event- og udviklingskonsulent i Teknologipagten, på kia@teknologipagten.dk.

 

Download inspirationskataloget her.

 

Læs inspirationskataloget online her.

 

Rigtig god læselyst!