Tilbage til oversigten over Teknologipagtens artikler

26-01-2021

Nyt forskningssamarbejde i Teknologipagten skal skabe værdifuld STEM-viden

https://teknologipagten.imgix.net/aecfh0r1/nyhedforskningssamarbejde.jpgTeknologipagten og LabSTEM på SDU starter nu et tæt forskningssamarbejde for at styrke den nationale dagsorden inden for STEM.

 

Et nyt forskningssamarbejde mellem Teknologipagten og LabSTEM på SDU skal give værdifuld viden til STEM-projekter om, hvad der virker, og på den måde skabe grobund for, at flere begynder at interessere sig for STEM, uddanne sig inden for STEM og anvende STEM i job.

 

Det sker gennem ansættelse af Ph.D. Lars Seidelin. Lars Seidelin kommer med bred erfaring inden for forskning og uddannelse. Lars har en ph.d. i marinebiologi og naturfagsdidaktik og er nu forsker og postdoc på SDU. Her varetager han blandt andet rollen som projektleder for LabSTEM, der har fokus på at integrere STEM fra dagtilbud til ungdomsuddannelser og har mere end 7000 børn og unge involveret.

 

”Jeg ser frem til at kunne bidrage med et vidensgrundlag inden for STEM, der kan understøtte det spændende og relevante arbejde, der udføres i Teknologipagten og Fonden for Entreprenørskab. Mit brændpunkt har i alle sammenhænge været at skabe bedre forudsætninger for, at børn og unge bliver mere interesserede i STEM-relaterede områder og uddannelser, og derfor ser jeg samarbejdet mellem Teknologipagten, Fonden for Entreprenørskab og SDU som helt forbilledligt”, siger Lars Seidelin.

 

Et værdifuldt samarbejde

I Teknologipagten ser man meget frem til at styrke værdiskabende vidensproduktion og formidling gennem samarbejdet.

 

”I Teknologipagten ser vi frem til det nye samarbejde med LabSTEM og SDU. Det er et værdifuldt samarbejde for os. Som forskningsgruppe arbejder LabSTEM tværfagligt med en række STEM-tematikker og videnmiljøer og har fokus på både det anvendelses- og metodemæssige. Vi ønsker med samarbejdet at sikre ny og aktuel viden for vores mere end 100 projekter og initiativtagere i pagten. Desuden understøtter samarbejdet vores arbejde med at prioritere, validere og effektmåle STEM-indsatser”, siger Christian Vintergaard, adm. direktør i Teknologipagten.

 

 

For yderligere information:

Christian Vintergaard, adm. direktør i Teknologipagten, tlf. 28 75 41 91.

Lars Seidelin, forsker og Ph.D., tlf. 42 36 48 54.