Tilbage til oversigten over Teknologipagtens artikler

13-04-2021

Ny udgave af teknologi- og videnskabsavisen Techie udkommer til efteråret

https://teknologipagten.imgix.net/1fhgqpdr/techie-prm-billede3.pngFørste udgave af avisen Techie, der skal få elever i grundskolen til at interessere sig for teknologi, matematik og naturvidenskab, har været en succes, og derfor udgiver Teknologiens Mediehus i samarbejde med Teknologipagten Techie#2 til efteråret

 

For mindre end et år siden udkom den første udgave af Techie med det klare mål at skabe interesse og begejstring for teknologi, naturvidenskab og matematik blandt børn på grundskolens mellemtrin. Det er lykkedes.

 

Lærere i hele landet har inddraget avisen i deres undervisning, og deres tilbagemeldinger har været meget positive. Techie har fået eleverne til at snakke mere om teknologi, natur og videnskab, og de efterspørger en ny udgivelse, fordi de har lyst til at lære endnu mere.

 

”Vi er så glade for den modtagelse, som Techie har fået. Den er jo netop tænkt som et inspirerende supplement til undervisningen, og det er den rent faktisk blevet. Derfor ser vi rigtig meget frem til, at vi sammen med Teknologipagten kan udgive en ny udgave af Techie, der bliver propfyldt med engagerende, sjovt og nytænkende indhold, som forhåbentlig igen kan være med til at vække børn og unges begejstring for teknologi og naturvidenskab”, siger Mette Vindfeld Rosendahl, udviklingsdirektør i Teknologiens Mediehus.

 

Mere inspirerende STEM-undervisning i grundskolen
Techie er nået bredt ud i Danmark. I 2020 blev der distribueret mere end 85.000 fysiske eksemplarer af avisen, og over 51.000 har været inde og læse e-avisen. De fysiske eksemplarer har været en stor succes i skolerne, fordi eleverne bruger ekstra tid på at fordybe sig i avisen, når de sidder med den i hånden. I 2021 udkommer Techie derfor på samme måde, men som noget nyt vil avisen også kunne findes i en app, der kan downloades på telefon eller tablet.

 

Teknologipagten er gået ind i samarbejdet om Techie som led i en målrettet indsats for at skabe mere inspirerende STEM-undervisning, der skal være med til at skabe begejstring og fastholde interessen for alt det, der er muligt med en STEM-uddannelse.

 

”Vi håber, at vi med den nye udgave af Techie igen kan være med til at inspirere til nye måder at tænke STEM-undervisning på i grundskolen. Forskningen viser, at eleverne har en tendens til at miste interessen for STEM allerede i mellemtrinet, og det er netop den målgruppe Techie rammer. Så hvis vi kan få bare 10 procent flere børn og unge interesserede i de her kompetencer, så vil det få stor betydning for vores fælles vækst og velstand i Danmark”, siger Christian Vintergaard, direktør i Teknologipagten.

 

En verden af læring, sjov og fælles oplevelser
Teknologiens Mediehus står igen i år for udviklingen af avisens indhold med input fra Teknologipagten og en række eksterne aktører med særlig indsigt på området.

 

Erfaringerne fra den første udgave vil blive bragt i spil, og idéer og emner vil blive afprøvet hos børn i målgruppen, så Techie igen kan opnå den ønskede effekt ude i virkeligheden. Sammen med Techie#2 udgives en konkret lærervejledning, der sammenkæder avisens emner og udtryk med de naturvidenskabelige fag ude i klasseværelserne, så den enkelte lærer, skole og kommune kan se potentialet i den nye avis.

 

Den nye udgave af Techie bliver en letlæselig, billedbåret, interagerende og underholdende avis, som børn får lyst til at fordybe sig i. En indgangsportal til en verden af læring, sjov og fælles oplevelser, hvor man udover de skrevne ord kan finde et hav af QR-koder til videoer, forsøg og andre understøttende oplevelser.
Fakta om Techie
Techie udgives af Teknologiens Mediehus med støtte fra Teknologipagten. Avisen udkommer i 90.000 eksemplarer og er målrettet børn på grundskolens mellemtrin (4.-6. klasse).

Nåede du ikke at få fingrene i første udgave, kan du bestille den via techie@ing.dk.

Forudbestil Techie, der udkommer i september 2021 her: https://airtable.com/shrW2sAPAER9Q2O9t.

 

 

Fakta om STEM
STEM er en fællesbetegnelse for Science, Technology, Engineering og Mathematics, som på dansk dækker over naturvidenskab, teknologi, ingeniørvidenskab og matematik.

 

 

Fakta om Teknologipagten
Teknologipagten er et fælles initiativ fra Erhvervsministeriet, Uddannelses- og Forskningsministeriet, Børne- og Undervisningsministeriet og Beskæftigelsesministeriet. Formålet med pagten er at samle aktørerne på STEM-området, sætte fokus på manglen på danskere med STEM-kompetencer samt vise, hvordan forskellige projekter og aktører konkret arbejder med at løfte den fælles samfundsopgave. Målet er på sigt at inspirere endnu flere danskere end i dag til at interesse sig for, arbejde med og uddanne sig inden for STEM-fagene. Helt konkret er målet, at der på 10 år skal uddannes 20 procent flere med STEM-kompetencer end i 2018, da Teknologipagten blev oprettet. Læs mere på www.teknologipagten.dk.

 

 

Fakta om Teknologiens Mediehus
Teknologiens Mediehus er den største udgiver i Danmark af medier om teknologi og videnskab, herunder Ingeniøren, ing.dk og Version2. Vi producerer journalistik inden for alle områder af teknologi, ingeniørfag, it og naturvidenskab. Vore medier spænder over avis- og magasinproduktion, live events, messer, websites, nyhedsbreve og podcasts. Tilsammen råder vi over en række titler, der spænder fra overordnet dækning af teknologi målrettet en bred gruppe i samfundet til højt specialiseret formidling inden for nye teknologier og udvalgte brancher. Teknologiens Mediehus har derudover en jobplatform, Jobfinder, som formidler kontakt mellem virksomheder og kandidater. Platformen har særligt fokus på naturvidenskabelige kandidater, tekniske specialister og it-professionelle. Læs mere på www.teknologiensmediehus.dk.