Tilbage til oversigten over Teknologipagtens artikler

23-06-2022

Ny udgave af teknologi- og videnskabsavisen Techie er landet

https://teknologipagten.imgix.net/wbfdjqbx/techie-3-2022-16_9.jpgDen nyeste udgave af avisen Techie, der skal inspirere børn til at interessere sig for teknologi, matematik og naturvidenskab, er klar fra trykken. Avisen er udgivet af Teknologiens Mediehus i samarbejde med Teknologipagten.

 

De seneste to år har avisen Techie været med til at skabe begejstring for teknologi, naturvidenskab og matematik blandt børn i grundskolen. Den gratis avis har lærere i hele landet inddraget i deres undervisning, og deres tilbagemeldinger har været meget positive. 

 

I Teknologiens Mediehus er chefredaktør Trine Reitz Bjerregaard glad for, at Teknologipagten endnu engang har valgt at finansiere en inspirerende avis om teknologi og naturvidenskab til alle skolebørn. Det er nemlig helt nødvendigt, at mange af nutidens skolebørn får lyst til selv at arbejde med disse fag, hvor vi allerede nu mangler kompetencer og hvor prognosen lyder, at behovet kun bliver større i fremtiden.

 

"Det er ekstremt vigtigt, at vi får de unges øjne op for, at teknologien i høj grad er med til at forme vores samfund i dag og skal være med til at løse nogle af de store udfordringer, vi står over for. Derfor er jeg både glad for og stolt af, at vi for tredje gang kan levere en avis til landets folkeskoler, der vil gøre børnene både klogere på og mere nysgerrige over for naturvidenskab og teknologiudvikling," siger Trine Reitz Bjerregaard, chefredaktør i Teknologiens mediehus.

 

Techie skaber inspirerende STEM-undervisning i grundskolen
Techie er nået bredt ud i Danmark. I 2020 og 2021 er der blevet distribueret mere end 160.000 fysiske eksemplarer af avisen, og rigtig mange har også været inde og læse og lytte til e-avisen. De fysiske eksemplarer har været en stor succes i skolerne, fordi eleverne bruger ekstra tid på at fordybe sig i avisen, når de sidder med den i hånden. I 2021 udkom Techie også i en app, der kan downloades på telefon eller tablet. Det samme vil være tilfældet med dette års udgave.

 

Avisen Techie er et led i den målrettede indsats om at skabe mere inspirerende STEM-undervisning, som Teknologipagten arbejder for. Den skal være med til at skabe begejstring og fastholde interessen for alt det, der er muligt med en STEM-uddannelse.

 

”Den nye Techie-avis er vigtig, for at vi får flere til at interessere sig for tekniske og digitale kompetencer. Forskning viser, at der er tendens til, at elever mister interessen for tekniske og digitale kompetencer allerede på mellemtrinet – det er præcis den målgruppe Techie henvender sig til. Så vi håber at avisen kan være med til at fastholde interessen for tekniske og digitale kompetencer hos flere børn, da det vil have stor betydning for at fremtidssikre vækst og velstand i Danmark”, siger Christian Vintergaard, direktør i Teknologipagten.

 

Sjov læring og fælles oplevelser
Teknologiens Mediehus har igen i år stået for udviklingen af avisens indhold med input fra Teknologipagten og en række eksterne aktører med særlig indsigt på området.
Erfaringerne fra de foregående to udgaver er blevet bragt i spil, og idéer og emner afprøvet hos børn i målgruppen. På den måde er det testet, om Techie igen kan opnå den ønskede effekt ude i virkeligheden.

 

Sammen med Techie #3 udgives en konkret lærervejledning, der sammenkæder avisens emner og udtryk med de naturvidenskabelige fag ude i klasseværelserne, så den enkelte lærer, skole og kommune kan se potentialet i den nye avis. Lærervejledningen findes via en QR-kode i avisen.

 

Den tredje udgave af Techie er en letlæselig, billedbåret, interagerende og underholdende avis, som børn får lyst til at fordybe sig i. Den skal være en indgangsportal til en verden af læring, sjov og fælles oplevelser, hvor man udover de skrevne ord kan finde et hav af QR-koder til videoer, forsøg og andre understøttende oplevelser.

 

Læs den nye Techie #3 her eller bestil fysiske eksemplarer hjem her.

 

Fakta om Techie

Techie udgives af Teknologiens Mediehus med støtte fra Teknologipagten. Avisen udkommer i 75.000 eksemplarer og er målrettet børn på grundskolens mellemtrin (4.-6. klasse).

 

Nåede du ikke at få fingre i de første to udgaver, kan du bestille dem via techie@ing.dk

 

Find mere information om Techie og links til e-aviserne her: ing.dk/techie

 

STEM er en fællesbetegnelse for Science, Technology, Engineering og Mathematics, som på dansk dækker over naturvidenskab, teknologi, ingeniørvidenskab og matematik.

Teknologipagten er et fælles initiativ fra Erhvervsministeriet, Uddannelses- og Forskningsministeriet og Børne- og Undervisningsministeriet.

 

Formålet med pagten er at samle aktørerne på STEM-området, sætte fokus på manglen på danskere med STEM-kompetencer samt vise, hvordan forskellige projekter og aktører konkret arbejder med at løfte den fælles samfundsopgave.

 

Målet er på sigt at inspirere endnu flere danskere end i dag til at interesse sig for, arbejde med og uddanne sig inden for STEM-fagene. Helt konkret er målet, at der på 10 år skal uddannes 20 procent flere med STEM-kompetencer end i 2018, da Teknologipagten blev oprettet. Læs mere på www.teknologipagten.dk.

Teknologiens Mediehus er den største udgiver i Danmark af medier om teknologi og videnskab, herunder Ingeniøren, ing.dk og Version2. Vi producerer journalistik inden for alle områder af teknologi, ingeniørfag, it og naturvidenskab.

 

Vore medier spænder over avis- og magasinproduktion, live events, messer, websites, nyhedsbreve og podcasts. Tilsammen råder vi over en række titler, der spænder fra overordnet dækning af teknologi målrettet en bred gruppe i samfundet til højt specialiseret formidling inden for nye teknologier og udvalgte brancher.

 

Teknologiens Mediehus har derudover en jobplatform, Jobfinder, som formidler kontakt mellem virksomheder og kandidater. Platformen har særligt fokus på naturvidenskabelige kandidater, tekniske specialister og it-professionelle. Læs mere på www.teknologiensmediehus.dk.