Tilbage til oversigten over Teknologipagtens artikler

14-01-2022

Ny temaindsats skal gøre os klogere på, hvordan vi får flere til at vælge en STEM-erhvervsuddannelse

https://teknologipagten.imgix.net/vtlbymhy/flere-faglærte-eventside.jpegTeknologipagten arbejder i 2022 med temaindsatsen ”Flere STEM-faglærte”. Indsatsen byder på en række events og aktiviteter, der skal gøre os klogere på, hvordan vi får flere til at vælge en STEM-erhvervsuddannelse.

 


100.000. Så mange faglærte står vi til at mangle i 2030. Faglærte, vi som samfund er dybt afhængige af, hvis vi skal fortsætte den nuværende vækstrejse og styrke den grønne omstilling. Der er i dag store problemer med at rekruttere faglærte medarbejdere inden for en bred vifte af brancher, og det er et efterslæb, der kun ser ud til at vokse i takt med, at erhvervslivet efterspørger flere faglærte med STEM-kompetencer. Der er simpelthen for få, der vælger en erhvervsuddannelse.

 

Men hvordan får vi så flere til at vælge en STEM-erhvervsuddannelse? Det vil vi forsøge at afdække i løbet af 2022 på en række events sammen med virksomheder, interesse- og brancheorganisationer, erhvervsskoler, videneksperter og andre interessenter.

 

Teknologipagten runder temaindsatsen af med lanceringen af en ansøgningsrunde, hvor vi uddeler midler til projekter, der arbejder for at styrke STEM-EUD-området.

 

Har du lyst til at være en del af vores temaindsats? Læs mere og tilmeld dig på vores eventside her.