Tilbage til oversigten over Teknologipagtens artikler

30-08-2022

Ny digital vidensbank med fokus på diversitet

https://teknologipagten.imgix.net/umwc4wsc/16_9_screenshot-2022-08-29-at-16-17-26.pngTeknologipagtens uddelte boostmidler til projektet Boss Ladies udmønter sig nu i ny digital vidensbank. Der er fokus på viden der viser, hvordan der kan skabes større tiltrækning af kvinder i de mandsdominerede fag.

 

I foråret 2022 uddelte Teknologipagten boostmidler til i alt fem projekter med det formål at booste projekter, der har fokus på piger og kvinder i STEM.

 

Et af projekterne er Boss Ladies som Foreningen Divérs står bag. De ønskede at samle den viden som de siden 2018 har samlet gennem arbejdet med at tiltrække flere kvinder til de mandsdominerede fag. Men det var ikke kun indsamling og overblik der var målet – ønsket var også at dele den viden, og det er nu en realitet via deres digitale vidensbank.

 

Vidensbanken tager udgangspunkt i projektet Boss Ladies’ arbejde med at skabe større diversitet på de tekniske uddannelser, især med fokus på at skabe tiltrækning af og trivsel blandt piger og kvinder i bygge-anlægs- og installationsbranchen, industrien og de maritime fag. Vidensbanken indeholder unik viden og redskaber, der kan stimulere pigers interesse i skolerne og i vejledningen samt skabe en kulturændring på erhvervsskolerne og i virksomhederne.

 

Konkret giver vidensbanken adgang til videoer, guidelines, øvelser, vejledninger, portrætter af Boss Ladies ambassadører og undervisningsmateriale, der kan understøtte en forandring indenfor området.

 

Boss Ladies vidensbank er blevet til på baggrund af støtte fra og samarbejde med Teknologipagten, hvor den megen viden nu er tilgængelig for alle, der arbejder i de tekniske brancher og som ønsker at skabe forandringer.

 

Det er tydeligt, at feltets aktører har et stærkt ønske om at skabe forandring, og er blevet meget mere bevidste om denne her dagsorden, sammenlignet med projektets begyndelse tilbage i 2018. Flere og flere tager kontakt til mig og mine kollegaer med spørgsmål om, hvordan de kommer i gang med at sætte skub i forandringen. Derfor er jeg også så begejstret for, at det endelig er blevet muligt at lave en samlet digital platform med vores viden og metoder, som kan deles og nå ud til aktørerne i landet i et meget større omfang end hidtil,” siger Christina Øager, projektleder og udvikler af vidensbanken.

 

I Teknologipagten er arbejdet med at understøtte initiativer som dette meget vigtigt, for at vi kan få flere til at interessere sig for og arbejde med STEM bredt i Danmark. Det bl.a. ved at sætte fokus på en øget diversitet indenfor STEM-fagene, både på uddannelser såvel som i virksomhederne.

 

”Man ved at, at hvis ledelse og medarbejdere er diverse, så skaber virksomhederne mere innovation og er mere effektive. Så det er også en rigtig god forretning med meget diverse organisationer. Så at der nu er lanceret en vidensbank, hvor der sættes fokus på området med konkrete værktøjer til at øge diversiteten, giver en god mulighed for virksomheder og uddannelser til at tage handsken op og arbejde konkret med diversitetsagendaen,” siger Christian Vintergaard, direktør i Teknologipagten.

 

 

Gå til Boss Ladies vidensbank

 

 

Læs mere om projektet Boss Ladies

 

 

Fakta om Boss Ladies’ digitale vidensbank:

 

    • Vidensbanken indeholder materialer, der tager udgangspunkt i de mest centrale temaer i feltet og best practice med; hvordan man tiltrækker flere kvinder til brancherne, skaber god trivsel, mindre frafald og den bedste talentudvikling.
    • Tilblivelsen sker på baggrund af midler fra Teknologipagten
    • Henvender sig til grundskole (lærere og vejledere), erhvervsskole (faglærere og ledelse) virksomheder og fagforeninger.
    • Bygger på Boss Ladies’ metoder, analyser og undersøgelser blandt vores mere end 300 ambassadører
    • Der kommer løbende flere elementer til i vidensbanken.