Legende og lærerig STEM-undervisning

Den 5. maj 2021 fra kl. 13:00-14:30 inviterer Teknologipagten til et webinar, som har til formål at facilitere erfaringsudveksling og netværksdannelse på tværs af projekter og praktikere, der arbejder med lærerig STEM-undervisning gennem leg.

På webinaret kan du møde tre af Teknologipagtens indmeldte projekter, som vil dele ud af de mange gode erfaringer og læringer om, hvad der virker/ikke virker, når man arbejder målrettet med at motivere og styrke børn og unges interesse for STEM gennem legende og lærerig undervisning.

 

De tre projekter, som du kan møde på dette webinar, er:

 

ENERGI OG VAND - Technology Lab

På webinaret vil vi rammesætte, hvorfor vi arbejder didaktisk med at åbne teknologidimensionen op ift. forsyningssektoren. Herudover vil vi have fokus på, hvorfor og hvordan vi arbejder med teknologi i vores tre meget forskellige læringsrum på ENERGI & VAND: 1) vores skoleshowroom med fokus på problemstilling, grundforståelse, fact-fullness og skalaforståelse; 2) vores forsyningsværksteder med fokus på samspillet mellem teknologi og samfund; og 3) vores makerspace med fokus på design, materialer, test og produktion af forsyningsteknologiske løsninger.

 

Læs mere om projektet her.

 

ROBOlæring

Vores sydfynske projekt har dannet rammerne om robotteknologier i undervisningen både på ungdomsuddannelserne og i overgangen fra udskolingen til HTX, HHX, STX samt EUD. Syddansk Universitet har bidraget til projektet med didaktisk kvalitetssikring og teknologisk inspiration. De i alt 10 involverede uddannelsesinstitutioner har produceret en lang række innovative undervisningsforløb. Et særligt fokus har været på Leg & Læring som en mere eksplorativ tilgang til at iværksætte og understøtte læringsprocesser med teknologisk produktion. ROBOlæring har samlet set resulteret i den teknologididaktiske model ROBOdidaktik, der for nyligt også er blevet publiceret som app. På webinaret vil vi dykke ned i udvalgte undervisningsforløb og didaktikker og give indblik i hvorfor og hvordan, vi arbejder med dem.

 

Læs mere om projektet her.

 

Teksperimentet

Teksperimentet er Teknologipagtens digitale undervisningsmateriale, som har fokus på at introducere elever på grundskolens mellemtrin for nye teknologier, de kan bruge til kreativ problemløsning. På Teksperimentets hjemmeside kan man finde undervisningsforløb med videoer, udfordringer fra virkeligheden i form af missioner og ressourcer til lærerne. Materialet er inddelt i tre niveauer grønt, gult og rødt, så lærere og elever uanset erfaring og kendskab til teknologierne kan gå i gang. På webinaret kan du blive klogere på Teksperimentets erfaringer med at skabe inspirerende STEM-undervisning samt erfaringer ift. eksempelvis udbredelse, kommunesamarbejde og didaktik.

 

Læs mere om projektet her.

 

Tilmeld dig webinaret her.

 

Har du spørgsmål til webinaret, kan du kontakte:

Kia C. K. Sørensen, event- og udviklingskonsulent i Teknologipagten.

Email: kia@teknologipagten.dk

Tlf.: +45 2858 8483